Friss árukészlet, további újdonságok várhatóak májusban és júniusban.

TOP termékek

Klematisz Tudástár

Tavaszi készülődés

Klemátisz klub
Tavaszi készülődés

Az első februári gyenge napsugarak minden Kertészben felébresztik a tavasz utáni vágyakozást. Egyre gyakrabban megyünk ki szemlét tartani a kerti létszám ellenőrzésére, vajon a szeretett növényeink átvészelték a telet, a sok süvítő szelet?

Minden alkalommal mosolyt csal az arcunkra, amikor meglátunk egy éledező hajtást. Mint régi ismerőst úgy köszöntjük és már előre álmodozva várjuk az idei virágzást.

Egy-egy ilyen szemle után sorra bővül a kerti teendők listája, metszés, átültetés, szaporítás, trágyázás és persze az idei új tervek. A kettes, hármas metszési csoportba tartozó klemátiszokat el lehet kezdeni metszeni amennyiben az időjárás kedvező ( ha bizonytalan vagy ezzel kapcsolatban úgy a metszésről bővebben itt olvashatsz). A tavalyi elszáradt, de nem lehullott leveleket óvatosan lemorzsolhatjuk a szárakról, vigyázva nehogy letörjük az esetleges új hajtást. A tápanyag pótlást is érdemes hamar elkezdeni, hiszen ahhoz, hogy sok szép virág születhessen rengeteg energiára van szükségük.

Új klematisz ültetéséhez ilyenkor lehet észrevenni a legjobban az esetleges üres foltokat, amikor még félálomban van a kert. Próbáljunk más, friss szemmel nézni a már megszokott kertünkre.  Sokszor nehéz “felfelé” tervezni, de mégis érdemes kialakítani olyan támrendszert vagy keresni  olyan cserjét, amire fel tud kapaszkodni egy klemátisz. Egy ilyen egyszerű  lépéssel sokkal több életet tudunk vinni a kert bármely részébe. Szintén gyakori, hogy  ilyenkor még jobban kiugrik egy csupasz fal, vagy sufni amit legszívesebben elrejtenénk a kiváncsi szemek elől, erre és ehhez hasonló problémákra számos klematisz tud alternatív és szépséges takarást biztosítani. Ráadásul az örökzöld fajták esetében ezt egész évben biztosítják. Ha bizonytalan vagy melyiket válaszd írj nekünk és segítünk választani, valamint várunk a facebookon számos tapasztalt kertbarát között.