Friss árukészlet, további újdonságok várhatóak májusban és júniusban.

TOP termékek

Klemátisz The President

Klemátisz The President
Klemátisz The President
Klemátisz The President
Klemátisz The President
ÚJ
Klemátisz The President

The President vagyis az Elnök

Hatalmas lilás kék árnyalatú virágai lehetnek teltek vagy félig teltek a tavaszi virágzás során, az őszi általában szimpla virágokat produkál, de az is csodálatos. Az angol RHS- Királyi Kertészeti Társaság Garden Merit díjjal tüntette ki ezt a fajtát. Angol nemesítésű és a virágai akár 20 átmerőt is elérhetik.

Szín :
Kék
Magasság :
200 – 400 cm
Metszési csoport :
2
Virágzási idő :
Június, Július, Szeptember, Október
Virágméret :
14-20 cm
Cserépben nevelhető :
igen
Elérhető
6 990 Ft
Metszés

2.-es csoport:

Enyhe metszés. A virágok először a tavalyi hajtásokból fejlődnek ki, majd a nyár végén, ősz elején az új hajtásokon - kisebb méretű virágokkal - újra virágzik. Ennek megfelelően kora tavasszal enyhén kell visszavágni, kb. a harmadik, negyedik rügypárig, ez nagyon drasztikus lépésnek tűnhet, egy idősebb tő esetén, de így elkerülhetjük a klemátisz felkopaszodását, illetve azt, hogy csak létráról legyenek láthatóak a virágok. Ha kb. 1m magasságig visszavágjuk, azzal erőteljes növekedésre sarkalljuk és a virágokat lejjebb hozzuk. Még egy fontos metszési feladat van ebben a kategóriban a másodvirágzás érdekében, mégpedig hogy az elvirágzott fejeket folyamatosan le kell csippenteni. Így nem a magérlelésére fordítja az energiát a klemátiszunk, hanem felkészül a következő tündöklésre.

Ebbe a csoportba tartoznak a töretlen népszerűségnek örvendő nagy virágú hibridek, mint például a ’Miss Bateman’ vagy a ’The President’.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek