Friss árukészlet, további újdonságok várhatóak májusban és júniusban.

TOP termékek

Klemátisz Blue Surprise

Klemátisz Blue Surprise
ÚJ
Klemátisz Blue Surprise

Klemátisz Blue Surprise, vagyis Kék Meglepetés

2021-es lengyel nemesítésű fajta. Nagyon érdekes tavasszal virágzó fajta az Atragene csoportból, megbízható, fagytűrő és mindezek mellett nem igényel metszést. 

Kedves harang formájú virágai teltek és félig teltek, kb 7-9 cm méretűek. Kékes-lilás szirmai szintén különlegesek, a hosszú fehér porzók közelében fehéres, vajszínű árnyalatúak a szirmok, melyek a középponttól távolodva egyre inkább felveszik a kék színt. Valódi meglepetés a megjelenése.igazi kontrasztot alkotnak a világos zöld levelekkel. 

A virágzás tavasszal a tavalyi hajtásokon várható és több hétig is eltart, augusztusban szerényebb másod virágzás várható.

Támasztékot igényel, de ügyesen kapaszkodik. A virágzás elmúltával meg lehet enyhén metszeni, ezzel is elősegítve a további szárak növekedését, így még több virágra számíthatunk a jövő évben.

Napos vagy enyhén árnyékos helyre ültessük, tápanyagban gazdag földbe, amely nedves, de jó vízáteresztésű, semleges vagy enyhén savas talajba.

Bővebben
Szín :
Kék
Magasság :
250 – 300 cm
Metszési csoport :
1
Virágzási idő :
Május, Június, Július, Augusztus
Cserépben nevelhető :
nem
Illatos :
Nincs
Nincs raktáron
7 290 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Alpina

Ebbe csoportba tartozó klemátiszok, főleg áprilisban / májusban virágoznak, majd nyáron vagy nyár végén egy második virággal lepnek meg. Rendkívüli robusztusság és télállóság jellemzi őket. Szinte minden felhasználási területre alkalmasak (napos, árnyékos és száraz!). Előnyös a kerítések és a sövények függőleges befuttatásához. Az 1* metszési csoportba tartoznak, így nem kell metszeni. Ha metszésre van szükség, a legjobb, ha ezt május közepétől-végéig végezzük. A finom gyökerek nagyon érzékenyen reagálnak csak a nedvességre, ezért ennek a főcsoportnak a klemátiszait, lehetőleg kissé magasabbra kell ültetni az optimális vízlevezetés biztosítása érdekében. Szeretem az Alpina csoportot, mert bűbájosak a kis harangok és akkor ragyognak a virágok, amikor még alig nyílik valami.

Metszés

1.–es csoport:

Nem kell metszeni. A virágok az előző évi hajtásokon is jönnek. Ha mindenáron igazítani kell, akkor erre a legalkalmasabb idő a virágzás utáni pár hét. Ide tartoznak a kora tavaszi virágzású klemátiszok: Alpina, Montana és az örökzöld Armandii család népes tábora.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek